Додику Плакета са златним грбом општине Сребреница

У Сребреници је поводом прославе Дана општине председнику Републике Српске Милораду Додику уручена Плакета са златним грбом општине. Признање које ми је додељено не доживљавам као победу над било ким, већ као признање за развој ове локалне заједнице, рекао је Додик.

РТРС преноси да је у Сребреници претходно одржан састанак Додика, министра одбране Србије Александра Вулина и начелника општине Младена Грујичића.

Одмах након састанка уприличена је свечана седница Скупштине општине на којој су уручена највећа општинска признања. 

Наводи се да је највеће општинско признање Додику додељено одлуком скупштинске већине, коју чине српски одборници.

Честитајући грађанима Дан општине, Додик је рекао да признање које му је додељено не доживљава као победу над било ким, већ као признање за развој ове локалне заједнице.

"За мене је то признање, не само за мој рад, него и за однос Републике Српске према овој општини у континуитету, у тешким условима и послератној обнови Сребренице", навео је Додик.

Истакао је да је Сребреница увек посматрана као локална заједница у коју треба додатно улагати како би се "оспособила и почела фино да изгледа", додавши да се то већ сада може приметити.

"Сребреница - место које даје шансу за помирење"

"Ово је специфично место због трагедије која се овде десила, али место које даје шансу да се помиримо, да се не дели бол, него једноставно да сви они који су одговорни за било који злочин одговарају, а да се бол поштује и уважава", нагласио је председник Српске.

Додик се захвалио Србији и њеном председнику Александру Вучићу што је помогао ову локалну заједницу на видљив начин.

"Да није било те свесрдне помоћи, сигурно много ствари не би успели да урадимо", додао је Додик.

Плакета са сребрним грбом општине додељена је српском члану Председништва БиХ Младену Иванићу, а Плакета са бронзаним грбом Међународном форуму солидарности "ЕМАУС".

Министарство одбране Србије саопштило је да је предвиђено да министар Вулин заједно са председником Српске обиђе дечији вртић и фирму "Економик груп", чија је изградња финансирана новцем Владе Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво