Ухапшен осумњичени за нападе ножем у Бечу

Аустријска полиција саопштила је да је притворила двадесеттрогодишњег Авганистанца осумњиченог да је повезан са нападима ножем у Бечу у којима је четворо људи повређено.

Портпарол полиције Патрик Мајерхофер саопштио је да је осумњичени притворен убрзо након што је двадесетогодишњак, такође авганистанског порекла, синоћ у аустријској престоници избоден ножем и доведен у болницу са повредама опасним по живот.

АП наводи да полиција и даље истражује да ли је исти осумњичени такође ножем ранио трочлану породицу у нападу који се догодио у центру Беча.

Наводи се да све троје чланова породице – шездесетседмогодишњи отац, 56-годишња мајка и њихова 17-годишња ћерка, имају повреде опасне по живот и да су одведени у болницу. Њихова имена нису наведена.

Напад се догодио јуче надомак станице метроа Нестројплац, где је непознати нападач ножем насрнуо на породицу након чега је побегао и приликом бекства ножем повредио још једну особу.

Мајерхофер је навео да не изгледа да је напад повезан са тероризмом, али да је још рано да се било шта каже о мотиву нападача.

"Ми и даље водимо истрагу и не можемо да кажемо шта га је мотивисало. У овом тренутку не можемо да кажемо ни да ли је притворени осумњичени напао све четири особе или је друга осумњичена особа која је и даље у бекству била у то укључена", додаје Патрик Мајерхофер.

АП преноси наводе локалних аустријских медија о појачаном присуству полиције у центру Беча.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво