Ухапшен осумњичени за нападе ножем у Бечу

Аустријска полиција саопштила је да је притворила двадесеттрогодишњег Авганистанца осумњиченог да је повезан са нападима ножем у Бечу у којима је четворо људи повређено.

Портпарол полиције Патрик Мајерхофер саопштио је да је осумњичени притворен убрзо након што је двадесетогодишњак, такође авганистанског порекла, синоћ у аустријској престоници избоден ножем и доведен у болницу са повредама опасним по живот.

АП наводи да полиција и даље истражује да ли је исти осумњичени такође ножем ранио трочлану породицу у нападу који се догодио у центру Беча.

Наводи се да све троје чланова породице – шездесетседмогодишњи отац, 56-годишња мајка и њихова 17-годишња ћерка, имају повреде опасне по живот и да су одведени у болницу. Њихова имена нису наведена.

Напад се догодио јуче надомак станице метроа Нестројплац, где је непознати нападач ножем насрнуо на породицу након чега је побегао и приликом бекства ножем повредио још једну особу.

Мајерхофер је навео да не изгледа да је напад повезан са тероризмом, али да је још рано да се било шта каже о мотиву нападача.

"Ми и даље водимо истрагу и не можемо да кажемо шта га је мотивисало. У овом тренутку не можемо да кажемо ни да ли је притворени осумњичени напао све четири особе или је друга осумњичена особа која је и даље у бекству била у то укључена", додаје Патрик Мајерхофер.

АП преноси наводе локалних аустријских медија о појачаном присуству полиције у центру Беча.

број коментара 0 пошаљи коментар