Агенти ДЕА стигли у Албанију, озбиљна истрага о 600 килограма кокаина

Група агената америчке агенције за борбу против наркотика стигла је у Драч, како би албанским властима помогли током истраге о више од 600 килограма кокаина, који је бродом допремљен до ове албанске луке, јављају албански медији. Дрога, према наводима колумбијских власти, припада Клану дел Голфо, најмоћнијој криминалној организацији у Јужној Америци.

Четири агента ДЕА стигла су у албанску луку Драч из Атине, где се налази регионални центар Агенције за борбу против наркотика.

Они ће албанским властима помоћи да истраже локални део шверцерског канала, којим је кокаин допремљен из колумбијских џунгли, преко Малте и Италије, па све до Драча, где су ухапшене две особе оптужене да су део овог нелегалног ланца.

Заплена кокаина изазвала је озбиљне политичке расправе у Албанији, пошто се испоставило да су истраге о власнику компаније која је увозила банане из Колумбије Арберу Чекају у два наврата заустављане из необјашњивих разлог, па се опозиција још једном обрушила на владу Едија Раме, оптужујући је за тесне везе са криминалцима.

Колумбијска полиција тврди да је албанским властима јавила да се у контејнеру банана у Драчу налази дрога, али је Тирана те наводе одбацила, тврдећи да је заплена дроге самостална акција локалне полиције.

Клан дел Голфо, према тврдњама колумбијских власти, најмоћнија је криминална организација у Јужној Америци и чини је око 3.000 војника. Колумбијске власти нуде пет милиона долара за главу шефа ове организације, Даира Антонија Усуге, познатог под надимком "Вођа". Војна организација и челична дисциплина главне одлике организације против које власти у Колумбији воде прави рат.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво