Катимерини: Постигнут договор о имену Македоније

Скопље и Атина постигли су договор о имену Македоније, обиму употребе назива те земље и акронимима, тврди грчки дневник "Катимерини".

Лист оцењује да су се преговори претворили у "нерешиву загонетку", упркос првобитном оптимизму Атине, јавља дописник македонске агенције МИА из Атине.

Како наводи Катимерини, грчка влада сада мора да се суочи с опозиционом партијом Нова демократија, која тражи да Македонија промени Устав, иако је "Скопље искључило могућност било каквих промена устава, што је у интервјуима показао македонски премијер Зоран Заев".

"Уколико буде напретка у преговорима, могуће је да ће Атина предложити једноставан амандман на Устав", наводи Катимерини.

Према изворима листа, "постигнут је договор о имену, обиму његове употебе и акронимима".

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи