Протест против промене имена Македоније, запаљена грчка застава

Неколико хиљада људи протестовало је у Скопљу против промене имена Македоније. "Ројтерс" преноси да је током протеста запаљена грчка застава.

Како тврди лист Вечер, упркос лошим временским приликама, протесту се одазвало више од 10.000 људи.

Агенција МИА јавила је да је протест организовало удружење "За заједничку Македонију" са циљем, како је наведено, "одбране имена државе и идентитета нације".

Демонстранти су се најпре окупили испред мисије Европске уније у Скопљу, да би одатле кренули ка здању македонског парламента. Саобраћај у центру Скопља био је блокиран.

Опозициона ВМРО-ДПМНЕ оградила се од протеста, односно поручила да она није организатор скупа, наводи МИА.

Учесници протеста махали су македонским заставама и носили транспаренте са натписима "Зауставите грчки расизам" и "Стоп преговорима", јавио је Ројтерс.

Током протеста запаљена је и грчка застава, наводи британска агенција.

Претходно је Влада у Скопљу саопштила да није Македонија изнела четири предлога за решавање спора око имена са Грчком, како је то раније пренео Ројтерс, већ да је реч о наводима посредника Метју Нимица.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво