Додик: Циљ СНСД-а је победа на свим нивоима

Циљ Савеза независних социјалдемократа (СНСД) на предстојећим општим изборима јесте победа са више од 50 одсто, те освајање позиције српског члана Председнишва БиХ и председника Републике Српске, закључак је са седнице Извршног комитета странке која је одржана у петак.

Бројке са којима СНСД улази у изборну трку су 42 посланика у Народној скупштини Српске, 10 у Парламенту БиХ и директни мандат у Федерацији, преноси РТРС. 

Више од седам месеци до Општих избора из СНСД-а, су поручили да су већ спремни.

"Очекујемо најбоље резултате које смо икад имали на изборима имајући у виду да опозицијаделује на 'босанској' платформи и односи се издајнички према потребама и циљевима у Републици Српској, што је видљиво у претходне три или четири године", рекао је председник СНСД Милорад Додик.

Извршни комитет ове странке подржао је и иницијативу да се организује патриотски блок. Потенцијал за изборну победу виде и у томе што су у РС са коалиционим партнерима на власти у 47 од 63 општине.

"СНСД у парламенту Српске јуриша на 50 одсто плус један глас, што је 41 плус један посланик, за шта је потребно 300.000 гласова", истакао је Додик.

СНСД је одбацио иницијативу посланика Дениса Бећировића у Парламенту БиХ о конститутивности Срба у Федерацији, јер је иза себе имала опасне намере.

Додик у иницијативи види опасност у вези са могућношћу да сутра на исти начин то ураде и за неке обавезе које би биле наметнуте у Републици Српској. 

"Кључни моменат је то што се том иницијативом, коју је подржао СДС, промовише увођење и употреба 'босанског језика', који би требало да се брани у уставима Федерације БиХ и кантона, што би представљало озбиљан преседан и поставило би питање зашто онда ми то не бисмо могли да подржимо и у Републици Српској", нагласио је Додик.

Након седнице Извршног комитета поручено је да ова партија неће подржати одржавање вежби са иностраним војскама, док се за то не добије одобрење локалних власти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи