Преда: С овим нивоом корупције БиХ не може у ЕУ

Члан Европског парламента и известилац за Босну и Херцеговину Кристијан Дан Преда изјавио је да је борба против корупције главни услов да Босна и Херцеговина постане чланица Европске уније.

Kристијан Дан Преда наводи да је немогуће је да "БиХ с овим нивоом корупције, који сада има, постане чланица ЕУ".

Фена преноси да је Преда поновио да су остали услови за прикључење БиХ Унији "слободни медији и постојање влада које раде за своје грађане, а не за своје интересе".

Наводи се да је Преда казао и да "сада постоји јасна прилика за земље западног Балкана у погледу европских интеграција те да се та прилика односи и на БиХ" и додао да "ако БиХ испуни споменуте услове, могла да постане чланица ЕУ 2025, а можда чак и пре".

Фена наводи да Преда учествује на међународној министарској конференцији на тему европских интеграција БиХ и земаља региона, коју је у Бањој Луци организовало Министарство спољних послова БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи