Пленковић: Ускоро одлука о набавци борбених авиона

Хрватски премијер Андреј Пленковић најавио је у Бриселу да ће хрватска влада у идућих неколико недеља донети одлуку о набавци борбених авиона.

"Процес је при крају, истражили смо све понуде које су стигле и у следећих неколико седмица одлука ће бити објављена", рекао је Пленковић на конференцији за новинаре после састанка с главним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, преноси Хина.

"Реч је о дугорочној стратешкој одлуци која треба да осигура да Хрватска буде још поузданији партнер НАТО-а и ојача нашу безбедност, те реши питање хрватских ваздушних снага за следећих 30 година", навео је Пленковић.

Ово је прва посета хрватског премијера седишту НАТО-а у Бриселу. Обојица званичника су разговор оценили плодним и конструктивним.

Пленковић је информисао главног секретара НАТО-а о стању у хрватском суседству.

Он је казао да Хрватска јача односе са Србијом и пажљиво прати како иде процес дијалога између Србије и Косова, пренела је Хина.

Столтенберг је рекао да га је Пленковић известио о развоју догађаја у региону, у свакој земљи посебно, нарочито онима које нису чланице НАТО-а.

Генерални секретар Алијансе је поменуо и руско мешање у унутрашње политичке процесе у региону, које је оценио "неприхватљивим", навод Хина.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи