Пленковић: Нови повереник за "Агрокор" наредне седмице 

Након оставке ванредног повереника за "Агрокор" Анте Рамљака, и по оцени хрватских медија, драматичног дана у Банским дворима, хрватски премијер Андреј Пленковић рекао је на седници владе да ће нови повереник бити именован наредне седмице.

Пленковић је рекао да ће нови повереник за "Агрокор" добити и заменика, а потом је упозорио да они који, како је рекао, изазивају дестабилизацију морају бити свесни да тиме ударају на хрватски финансијски систем. 

"Људи не разумеју да без стабилне политичке ситуације у земљи нема потребног мира за довршење процеса чији је једини циљ чување радних места и функционисања тих компанија. И зато никакве нагле одлуке какве могу проузроковати већу кризу нису примери, то јавност мора разумети. Догодила се грешка, нашли смо решење како да ту грешку отклонимо. Постизање нагодбе остаје главни циљ Владе Хрватске и важно је да сви политички актери у земљи тога буду свесни. Ово је један од транзиционих проблема који је нама дошао на дневни ред", рекао је Пленковић.

"Истрајаћемо на томе независно од притисака. Шта је погрешно, то ћемо решавати, али ништа у овом процесу није важније од циља", каже хрватски премијер. 

"Порука о нормалном функционисању компаније, наставак функционисања ванредне управе континуираним и сталним разговорима с представницима привременог већа повереника и кредиторима је не само реторичка него и оперативна. Водимо консултације о предлозима нових чланова ванредне управе. Влада ће у складу са својим одговорностима донети у врло брзом року одлуку, почетком идуће седмице, након што буду завршене све потребне консултације", навео је Пленковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво