САД разочаране реториком Едија Раме

Амбасада Сједињених Америчких Држава у Тирани изразила је разочарање изјавама албанског премијера Едија Раме о могућности да Албанија и Косово у будућности имају заједничког председника, наводећи да би "реторику из прошлих времену требало избегавати".

"Америчка амбасада је разочарана изјавом премијера Едија Раме о Албанији и Косову... Реторику из прошлих времена треба избегавати, јер штети односима Албаније са суседима", навеле су америчке дипломате на Твитер налогу Амбасаде САД у Тирани.

Америчка амбасада у Тирани огласила се свега неколико дана пошто је Рама рекао да ће "Албанија и Косово имати заједничку спољну политику, а не само заједничке амбасаде и дипломатске мисије".

"Зашто да нема чак и једног председника као симбола националног јединства и заједничке националне безбедносне политике", рекао је Рама на свечаној седници косовске скупштине поводом десете годишњице од једностраног проглашења независности.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво