Бокањуз: Црногорски брод у карантину у Грчкој због смрти члана посаде

Трговачки брод којим управља компанија регистрована у Црној Гори стављен је у карантин у Грчкој због смрти кувара.

Како преноси портал Бокањуз, позивајући се на грчке медије, трговачки брод "Blue Tune" којим управља компанија "Mastermind Shipmanagement" из Котора, заустављен је и стављен у карантин у грчкој луци Агиос Николас у Коринтском заливу, због сумње да је међу његовом посадом избила за сада неутврђена заразна болест.

Један члан посаде брода је преминуо по његовом упловљавању у грчку луку у понедељак, а остатак помораца, за које се за сада поуздано не зна колико их је и које су националности, стављен је у карантин на броду.

Посада брода који је са теретом руде боксита пловио из италијанске луке Равена ка Агиос Николасу пријавила је грчким властима док су били у завршном делу путовања кроз сам Коринтски залив да је на броду избила непозната болест, а бродски кувар је у међувремену преминуо. 

Брод је, по приспећу у луку, стављен у карантин и под појачан надзор грчких здравствених власти.

Тело преминулог поморца упућено је на аутопсију која треба да утврди тачан узрок смрти, а незваничне информације које у међувремену долазе из Грчке наводе могућност да она нема везе са наводном болешћу, већ је проузрокована срчаним ударом. 

Један од грчких специјалиста у међувремену је искључио могућност да је терет који је "Blue Tune" превозио изазвао тровање посаде, што је поспешило спекулације да је на броду избила нека заразна болест.

Мали теретњак од 5.193 тоне плови под заставом Антигве и Барбуде, а њиме, према наводима специјализованих сајтова, као менаџер управља компанија у Котору – кћерка фирма кипарске бродске компаније "Mastermind Shipmanagement", која располаже флотом од укупно петнаестак бродова за превоз расутог и генералног терета.

Брод "Blue Tune", међутим, по свему судећи, није део флоте којим управља кипарски принципал которске фирме јер сва пловила у тој флоти носе заставу Кипра, а "Blue Tune" плови под заставом мале карипске државице Антигва и Барбуда.

За сада нема одговора од компаније "Mastermind Shipmanagement" Котор, чији је извршни директор Дејан Ивовић, на питања шта се догађа са бродом "Blue Tune" и његовом посадом, те да ли међу поморцима на том броду има и држављана Црне Горе што није искључено, будући да та компанија на бродове којима управља, укрцава и већи број помораца из Црне Горе.

Контакт телефони те агенције и самог Ивовића били су искључени, пренео је бококоторски портал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво