Сисак, држављанин Србије осуђен у одсуству на 20 година затвора

Жупанијски суд у Сиску неправоснажно је осудио у одсуству на 20 година затвора држављанина Србије Зорана Томића због убиства тројице и покушаја убиства четворице хрватских полицајаца са тенка ЈНА код Хрватске Костајнице 1991. године.

Државно тужилаштво саопштило је Зорану Томићу да му је за свако од три убиства претходно утврђена казна затвора у трајању од 20 година и за свако од четири покушаја убиства од 10 година, преноси Хина.

Томићу је изречена јединствена казна затвора у трајању од 20 година, што је и максимална казна по одредбама Кривичног закона Хрватске.

Томић је оптужен да је у мају 1991, као водник прве класе ЈНА и заповедник првог тенка у оклопној колони која је из Хрватске Костајнице ишла према Козиброду, "заузео место циљача у тенку и рафално испалио више хитаца према означеном возилу хрватског МУП-а".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи