Ђукановић запослен у својој фирми за плату од 1.500 евра

Мило Ђукановић, актуелни лидер владајуће ДПС и највероватније поново кандидат за председника Црне Горе на изборима у априлу, пријавио је нови радни ангажман у својој фирми "Капитал инвест", где је, како је навео, саветник за економско-финансијске пројекте.

Ђукановић је то навео у подацима о имовинској карти достављеним Агенцији за спречавање корупције АСК годину по престанку функције, пише Дан и тврди да он Агенцији није дозволио да преконтролише његове евентуалне банкарске рачуне и могуће порекло новца.

Према званичним подацима, Ђукановић прима плату само у фирми "Капитал инвест", где месечно зарађује 1.500 евра.

Председник је и Кошаркашког савеза Црне Горе у коме не прима надокнаду.

Ђукановић је стопроцентни власник фирме "Капитал инвест", половине фирме "Глобал Монтенегро", а има 25 одсто акција "Универзитаса", у оквиру којег ради Универзитет Доња Горица (УДГ).

Према имовинском картону Ђукановића, фирма "Глобал Монтенегро" поседује земљиште у Будви површине 20.130 метара квадратних које је под хипотеком.

За Ђукановићеву фирму "Капитал инвест" нема података о некретнинама, а у њеном власништву је аутомобил марке "ауди А-6".

Ђукановић је власник стана од 187 метара квадратних у Подгорици. На његово име воде се и рушевине објеката од 30, односно 40 метара квадратних које је купио у Никшићу.

Ђукановић поседује и пашњак 5. класе у катастарској општини Кочани, величине 440 квадрата.

Осим тог пашњака, поседује још два од 805 и 243 квадрата, такође у Кочанима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво