Говедарица честитао Дан државности грађанима и Вучићу

Председник Српске демократске странке из Бањалуке Вукота Говедарица честитао је Дан државности свим грађанима Србије и председнику Александру Вучићу.

"У име Српске демократске странке и у своје лично име желим да Вама и свим грађанима Републике Србије честитам Дан државности", наводи се у честитки.

Пише и да "још један, 15. фебруар, датум који симболизује српску државност и уставност, српски народ у Србији, али и у региону дочекује поносно, присећајући се свих историјских битака и жртава поднесених како би се одбранило право српског народа на слободу и правно на државност".

"Жртве стварања, очувања и одбране српске државности, на данашњи дан више него икада, подсећају нас на херојску прошлост нашег народа у којој су наши преци били способни промишљати о држави и оживети вишевековни сан о ренесанси српске отаџбине", истиче се у честитки председника СДС-а.

Наводи да је Србија данас пред изазовима "значајно другачијим од оних пред којим су били наши устаници у Орашцу или од оних сретењских у којима се ковала државност нове, модерне Србије".

"Као што су ти изазови били усмерени ка опстанку народа, данашњи су усмерени ка народном просперитету и хватању корака са развијеним европским демократијама и економијама. Имајући у виду херојску и мученичку прошлост наших предака, који су поставили темеље модерне Србије, није тешко закључити да са Вама на челу, сви заједно морамо повести наш народ у достојанствнеу будућност", каже Говедарица у честитки.

Додаје да је сигуран да ће у наредним годинама Србија постати још снажнија и економски јача земља, али и цењена и поштована свуда у свету, јер како наводи, таква Србија треба не само својим грађанима, већ треба читавом балканском региону, а највише Републици Српској.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво