Говедарица честитао Дан државности грађанима и Вучићу

Председник Српске демократске странке из Бањалуке Вукота Говедарица честитао је Дан државности свим грађанима Србије и председнику Александру Вучићу.

"У име Српске демократске странке и у своје лично име желим да Вама и свим грађанима Републике Србије честитам Дан државности", наводи се у честитки.

Пише и да "још један, 15. фебруар, датум који симболизује српску државност и уставност, српски народ у Србији, али и у региону дочекује поносно, присећајући се свих историјских битака и жртава поднесених како би се одбранило право српског народа на слободу и правно на државност".

"Жртве стварања, очувања и одбране српске државности, на данашњи дан више него икада, подсећају нас на херојску прошлост нашег народа у којој су наши преци били способни промишљати о држави и оживети вишевековни сан о ренесанси српске отаџбине", истиче се у честитки председника СДС-а.

Наводи да је Србија данас пред изазовима "значајно другачијим од оних пред којим су били наши устаници у Орашцу или од оних сретењских у којима се ковала државност нове, модерне Србије".

"Као што су ти изазови били усмерени ка опстанку народа, данашњи су усмерени ка народном просперитету и хватању корака са развијеним европским демократијама и економијама. Имајући у виду херојску и мученичку прошлост наших предака, који су поставили темеље модерне Србије, није тешко закључити да са Вама на челу, сви заједно морамо повести наш народ у достојанствнеу будућност", каже Говедарица у честитки.

Додаје да је сигуран да ће у наредним годинама Србија постати још снажнија и економски јача земља, али и цењена и поштована свуда у свету, јер како наводи, таква Србија треба не само својим грађанима, већ треба читавом балканском региону, а највише Републици Српској.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 15. феб 2018, 16:22) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Lepo od Govedarice, vidi čovek prave vrednosti.

(четвртак, 15. феб 2018, 16:13) - anonymous [нерегистровани]

daxa

Lepo i kulturno od njega.

(четвртак, 15. феб 2018, 15:47) - anonymous [нерегистровани]

Sloboda je duboko utkana u srpsku nacionalnu svest.

Sloboda je duboko utkana u srpsku nacionalnu svest.