Дан државности Србије свечано обележен у Словенији

Амбасада Србије у Словенији организовала је свечани пријем поводом Дана државности и уставности Републике Србије, приликом чега је амбасадорка Србије Зорана Влатковић поручила да су односи између две земље на највишем нивоу.

"На нашем путу ка ЕУ пријатељи су нам веома значајни, а Словенију видимо као правог и искреног пријатеља. У нашим крајевима, пријатељства се чувају и негују и то ћемо са задовољством наставити. Словенија је један од најзначајнијих економских партнера Србије, са великим бројем инвестиција, преко 1.500 словеначких фирми у Србији упошљава 25.000 радника, а последњих година сведоци смо и све већих инвестиција српских фирми у Словенији", нагласила је амбасадорка Србије.

Aмбасадорка је додала да грађани Словеније српске националности дају велики допринос словеначком друштву, нагласивши да је поносна на велику српску заједницу која живи у Словенији и која је добро интегрисана, преносе Штајерске новице.

"Радници, лекари, инжењери, уметници и спортисти дају велики допринос словеначком друштву и наша је жеља да они и даље буду лојални грађани Словеније, али и да чувају и негују своју културу, писмо и традицију," рекла је амбасадорка Влатковић у обраћању поводом Дана државности Србије.

Свечаном пријему у амбасади Србије присуствовале су бројне угледне личности и званичници из света дипломатије, политике, друштва, као и представници верских заједница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво