Јандроковић: Прихватио сам позив, ускоро идем у Београд

Председник Хрватског сабора Гордан Јандроковић изјавио је да је са председником Србије Александром Вучићем разговарао о низу тема, као што су питања несталих и заштита националних мањина, те истакао да је прихватио позив и да ће ускоро посетити Београд.

Јандроковић је рекао да му је председник Вучић пренео позив председнице српског парламента Маје Гојковић.

Напоменуо је да сусрета шефова парламената двеју земаља није било од 2010.

"Позив сам прихватио и ускоро ћу посетити Београд", рекао је Јандроковић и додао да је са Вучићем разговарао и о ситуацији у југоисточној Европи.

На питање шта мисли о захтеву да се председник Вучић извини пре доласка, Јандроковић је рекао да не жели то да коментарише јер није учествовао у припреми посете.

"Посета има свој садржај, договорен је читав низ активности. Хрватска зна што је била истина, да је домовински рат осигурао слободу и независност. Српски председник очито о томе има нека друга размишљања", рекао је Јандроковић.

Упитан да ли је у разговору стекао утисак да је Вучић иста особа која је 1995. говорила у Глини или се променио, председник Сабора је рекао да није психолог, већ председник Сабора, који брани интересе Хрватске и настоји да то чини на најбољи начин.

"Сматрам да је важно водити дијалог, јер без дијалога нећемо решити ниједно битно питање. Мање ме занима ко шта мисли, занимају ме интереси Хрватске", одговорио је Јандроковић.

Говорећи о протесту против посете председника Србије на Тргу бана Јелачића, на којем су били и водећи људи удружења ветерана и саборски заступници владајућег ХДЗ-а, а које је председница назвала "маргиналцима", Јандроковић је рекао да живимо у демократији и да свако може изразити своје мишљење

"Нису ово први протести. Мени протести не сметају", рекао је председник хрватског парламента.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво