Јеменка нападнута на расној основи на загребачкој пијаци

На загребачкој пијаци "Кватрић" продавци су напали држављанку Јемена на расној основи, претећи јој смрћу и вукући је за косу након што се пожалила на цену наранџи, јавља "Хина".

Агенција наводи да је тамошња полиција против двоје продаваца поднела пријаве за претње и покушај наношења тешких телесних повреда због боје коже држављанке Јемена, што се третира као злочин из мржње.

Према незваничним подацима, напад је избио након што је жртва приговорила због високе цене тог воћа.

Наводи се да је држављанка Јемена са пријављеним боравиштем и статусом странкиње у Загребу хтела да купи наранџе на пијаци у Шубићевој улици, а након што је због превисоке цене приговорила продавцу који је од ње за килограм тражио 30 куна (нешто више од четири евра), продавац је почео да је вређа због боје коже и назива погрдним именима, да би јој претио да ће је убити.

Хина наводи да се у напад потом укључила продавачица која је жртву вукла за косу и такође вређала због боје коже.

Наводи се да су учеснике напада примирили грађани, након чега је нападнута жена затражила помоћ у Клиничком болничком центру (КБЦ) Загреб, где су лекари утврдили лакше повреде руку и главе.

Загребачка полиција је саопштила да се напад десио 6. фебруара и да осумњиченог 41-годишњака терети за претњу, а 39-годишњакињу за покушај наношења тешких телесних повреда Јеменки, све у вези злочина из мржње.

Према писању хрватских медија, нападнута Јеменка годинама са породицом живи и ради у Загребу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво