Загреб, удовице ветерана најавиле протест

Удружење удовица хрватских бранитеља организоваће протест због посете председника Србије Александра Вучића Загребу, пренео је "Вечерњи лист".

Лист наводи да је пензионисани генерал Жељко Сачић организовао хрватске ветеране да обезбеђују протест.

"Желимо да изразимо протест према једној неистини, која се упорно од вођства Србије гура у јавност негирањем страшних злочина, неправди и зла. Наше вођство, уместо да учини нешто, они допуштају да нама 'великосрби' причају у Њујорку о Јасеновцу и Холокаусту. То је сулуда ствар, извртање теза", рекао је Сачић.

Додаје да Вучић "није учинио ништа да би се решило питање несталих из Домовинског рата и да се никад није одрекао својих ставова из деведесетих".

број коментара 2 пошаљи коментар
(петак, 09. феб 2018, 12:14)
anonymous [нерегистровани]

Domovinski rat?

Dokle cete se kriti iza te neistine ? Prava istina je da ste mucki napali oficijalnu oruzanu vojsku Jugoslavije koja nije bila samo srpska vec svih naroda inarodnosti Jugoslavije pa i Hrvatske ! Koja je imala puno legitimno pravo da brani zajednicku drzavu , a koju ste vi mucki napali sa svojim nelegalnim paravojnim formacijama !

(петак, 09. феб 2018, 11:53)
Воронцов [нерегистровани]

Негирање злочина НДХ

Онај ко негира злочине НДХ њен је бранитељ и истомишљеник. Нема те литературе која може описати размере тих злочина , а кали једна изложба у седишту УН. Али и та једна изложба смета бранитељима злочина НДХ.