Аустрија, држављанин Србије спектакуларно побегао из затвора

Бекство затвореника пореклом из Србије из болнице у Шердингу, које се догодило ове недеље, било је толико спектакуларно да су му медији у Аустрији посветили велику пажњу.

Осуђеник (43), осим криминалне каријере, могао је слободно да буде и глумац по томе како је "одиграо" улогу да би побегао. 

Држављанин Србије био је у притвору након што је осуђен због преваре и требало је да "одлежи" до децембра 2019.

Међутим, како пишу аустријски медији, очигледно му се није допадало у затвору "Субен" па је решио да побегне.

Током ноћи између петка и суботе, он је испровоцирао тучу са затвореницима са којима дели ћелију, при чему је задобио повреде, а сада, након што је побегао, учесници туче тврде да је сам себи нанео повреде. 

Пошто је у суботу због повреда био пребачен у болницу "Шердинг", где га је у недељу посетила породица, син му је, како се чини, непримећено дотурио мобилни телефон, преко којег се договорио о детаљима бекства.

У понедељак после подне почео је у соби да повраћа, због чега је чувар отворио прозор – да би ушао свеж ваздух у собу.

Управо то је и чекао затвореник, који је скочио на грејна тела на зиду испред прозора, а затим с другог спрата на улицу где га је чекао син у колима, којима су побегли.

Само 20 километара од места бекства, полиција је зауставила возило, али је у њему затекла само помагача бекства, док је отац побегао у непознатом правцу.

Против сина је поднета пријава за пружање помоћи при бекству, за шта му прети казна до две године затвора.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво