Јединствена српска странка до краја јануара

Обједињавање српских странака у Црној Гори до краја јануара наредне године, најавио председник Српске народне странке Андрија Мандић.

Лидер Српске листе и председник СНС-а Андрија Мандић најавио је да ће обједињавање српских странака у једну јединствену модерну европску странку бити завршено до краја јануара наредне године.

"У Црној Гори постоји више странака које се претежно боре за гласове грађана српске националности. Формирањем Српске листе дошли смо до чврстог политичког савеза и следећи корак је обједињавање у једну странке", рекао је Мандић.

Председник СНС-а каже да су сазрели услови за стварање савеза и да је пре неколико дана на седници Председништва странке та идеја и предложена.

Мандић је нагласио да не може да прихвати да Срби у Црној Гори "буду као индијанци, спаковани у гету и да зависе од милостиње владе и добре воље неког министра који одлучује хоће ли им дати права".

"Понудићемо нови модел за уређење односа у региону, нешто слично што постоји у државана Бенелукса", најавио је Мандић и додао да ће се нова странка снажно залагати да Црна Гора што пре уђе у ЕУ.

Неслагања са Мандићевом иницијативом

Функционер Српског народног већа Момчило Вуксановић раније је оценио да ће иницијатива Српске народне странке о оснивању нове партије која би ујединила политичке представнике Срба, срушити коалицију - Српска листа и њен првобитни програм.

Најаву Андрије Мандића, о оснивању "модерног политичког савеза" раније су осудили и званичници Народне странке, констатујући да се тим потезима обавља "гетоизација српског народа у Црној Гори". 

Лидер Народне странке Предраг Поповић истакао је да Мандићеви потези иду на руку режиму и да би због погрешних потеза требало да сноси одговорност, а не да оснива партију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се