Подмићени политичари у Грчкој

Испитује се да ли су грчки политички функционери примали мито од немачке компаније "Сименс". Умешани и политичари опозиције, али и партије на валсти.

Грчки премијер, Костас Караманлис, је најавио истаргу о томе да ли је немачка компанија "Сименс" давала мито грчким политичарима и ракао :"Грађани сада могу да буду уверени да ће истрага бити покренута и да ће одговорни морати да положе рачуне ко год да су".

Његова партија, Нова демократија, се доводи у везу са овом афером, јер се сматра да им је компанија "Сименс" дала велики новац како би учествовала у организацији Олимпијских игара у Атини 2004. године.

Некадашњи функционер и посланик опозиционе партије Пасок је признао прошле недеље да је уочи праламентарних избора 2000. године примио милион немачких марака од једног руководиоца "Сименса".

Карманлис и лидер Пасока, Јоргос Папандреу, су тражили формирање парламентарне комисије која ће без обзира на судску истрагу испитивати овај случај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи