Медији у региону о Вучићевој посети Косову

Медији у региону значајну пажњу дали су боравку председника Србије на Косову и Метохији, после убиства Оливера Ивановића и готово сви преносе његове поруке да Срба на КиМ не сме бити мање, те да је боље разговарати него пуцати.

Агенција Фена је пренела да је председник Србије по доласку на Косово грађанима пренео три поруке, а кључна је да морају остати и опстати на Косову.

Вучићева друга порука је, наводи агенција, да с њима жели да разговара о томе ко им може гарантовати сигурност, а трећа да се власт Србије мора обрачунати с криминалом и корупцијом у властитим редовима на КиМ.

Наводи се да је Вучић Албанцима поручио да, без обзира на различите интересе и погледе на међусобне односе, Србија жели и учиниће све да очува мир и реши спорове.

Хрватска агенција Хина је навела да је Вучић потврдио да ће Приштина и Београд, упркос почетним спровоима о учешћу српских истражитеља у истрази убиства Ивановића, ипак размењивати информације.

ХРТ је јавио је да је Вучић најпре посетио манастир Бањска, а да је потом отишао у Косовску Митровицу и место где је убијен Оливер Ивановић.

Та телевизја емитовала и прилог у којем је Косовску Митровицу представила као подељени град и навела да су после убиства Ивановића подигнуте тензије и прекинути разговори у Бриселу.

Наводи и да  Вучић очекује да ће "починиоци убиства бити приведени правди и да према њима, ко год да су и почионоци и налогодавци, не треба имати милости".

Ал Џазира пише да је Вучић позвао грађане да буду мирни, да се не исељавају.

Бањалучке Независне новине пренеле су да је педседник Вучић на КиМ дошао са сином Данилом.

Сарајевски портал Кликс пише да је Вучић обишао место на коме је убијен Иванновић и положио цвеће.

Борвак на КиМ председника Србије Вучића забелелжили су црногорски и медији у Македонији.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво