Грабар Китаровићева скратила посету БиХ

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић скратила је посету БиХ и окончаће је данас, обиласком неколико општина на подручју средње Босне у којима су Хрвати већинско становништво.

Посета Грабар Китаровићеве је најављена као тродневна, али ће она бити окончана дан раније, тако да хрватска председница неће ићи у Тузлу, Дервенту и Орашје, пренели су медији у БиХ.

Наводи се да су разлози скраћивања посете организационе природе.

Позивајући се на кругове блиске хрватској председници, Н1 је објавила да ће тај део северне Босне посетити у марту када њен кабинет буде привремено измештен у Бродско-посавску жупанију.

Због временских услова отказан је и планирани обилазак фрањевачког самостана на Гучој Гори код Травника, па ће Колинда Грабар Китаровић данас посетити само Нову Билу, Витез, Жепче и Усору.

Током јучерашњег дана Грабар Китаровићева се састала са члановима Председништва БиХ, парламентарцима и надбискупом Винком Пуљићем.

Иако протоколом није било предвиђено, Грабар Китаровићева је посетила Ахмиће, јавила је агенција Патриа.

Грабар Китаровићева се, како се наводи, поклонила жртвама Ахмића код спомен-обележја и положила цвеће.

У Ахмићима је 16. априла 1993. године убијено 116 Бошњака међу којима је било 33 жена и деце.

Овај злочин, како се наводи, открили су припадници мировних снага УН.

За масакр у Ахмићима по командној одговорности пред Међународним кривичним судом у Хагу осуђени су Хрвати Дарио Кордић на 25, Владимир Шантић на 18 година и Драго Јосиповић на 12 година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи