Столтенберг Македонцима: Прво име, па позив у чланство НАТО

НАТО ће Бившу Југословенску Републику Македонију позвати у своје чланство тек када Скопље и Атина буду постигли обострано прихватљиво решење око имена те државе, изјавио је генерални секретар западне војне алијансе Јенс Столтенберг, у интервјуу агенцији МИА.

Упитан да ли ће Скопљу, на следећем самиту НАТО-а у Бриселу, бити упућен позив за чланство без претходног решења питања имена, односно под привременом ознаком БЈРМ, Столтенберг је био категоричан да се став НАТО-а није променио.

"Не. Став НАТО-а је непромењен. Све одлуке у НАТО-у доносе се на основу консензуса између свих НАТО савезника. На самиту у Букурешту и на свим другим наредним самитима, они су се сагласили да ће НАТО вашој земљи упутити позив за чланство након што се постигне обострано прихватљиво решење за питање имена, под окрљем Уједињених нација", рекао је он.

Столтенберг, који ускоро стиже у прву званичну посету БЈРМ, такође је рекао да поздравља обнову преговора између Скопља и Атине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара