Помен Ивановићу у цркви Христа Спаситеља у Бањалуци

У Храму Христа Спаситеља у Бањалуци одржан je помен убијеном лидеру Грађанске иницијативе Слобода, демократија, правда Оливеру Ивановићу, у организацији Одбора за помоћ Србима на КиМ. Помен је служило свештенство Епархије бањалучке СПЦ.

Председник Одбора Милорад Арлов је уочи помена новинарима рекао да је Ивановић био велики човек, паметан, образован и најснажнија српска личност у последњих 20 година на Космету.

Зато смо, казао је, одлучили да му дамо помен овде у Бањалуци.

Присећајући се Ивановића, Арлов каже да је убиством Ивановића изгубио пре свега српски народ на КиМ, али и Србији и Српској.

Говорећи о свом последњем сусрeту са Ивановићем, Арлов је рекао да су тада разговарали о политици и о животу, те а је његова супруга Милена тада рекла да би највише волела да не живи на КиМ, јер се тамо не осећа добро.

Арлов је рекао и да је Ивановић веома волео Српску, да је био визионар, демократа и принципијелан у ономе што ради.

"То га је и одржало док је три године био неправедно притворен и када је штрајковао глађу, имајући визију опстанка Срба на Космету", истакао је Арлов.

Генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић је рекао да је Ивановић био један од цивилизованих, паметних и племенитих људи, те да тако добри људи обично претпре неко страдање. 

"Нажалост, Оливер је изгубио живот и изражавам велико саучешће породици убијеног и свима који су га поштовали", рекао је Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво