Додик: Нема доказа да је "Србска част" паравојна формација

Председник Републике Српске Милорад Додик поново је одбацио тврдње да је организација "Србска част" паравојна формација и да нема никаквих доказа о томе, те да та прича служи некима у дневнополитичке сврхе.

Додик је у интервјуу за сарајевску Н1 TВ рекао да је видео неку наводну фоторафију на којој је био са њима, али да нема информација се ради о некаквој паравојној формацији или људима из криминалног миљеа.

"Нема ниједне информације о противзаконитом деловању те организације, а сви који причају нешто негативно о њима немају никакав доказ да је реч о паравојсци. У Републици Српској нема никаквих паравојних формација, та прича служи за дневно-политичке потребе да се дисквалификује обележавање Дана Републике и да се стави љага на сам тај дан", поручио је председник Републике Српске.

Председник Републике Српске критиковао је министра безбедности БиХ Драгана Мектића који је, како каже, изашао са непровереним подацима, што "улива лош осећај код људи".

"Када један министар изађе и каже нешто као што је Мектић ових дана, за то треба имати доказе, а не да га новинари хране информацијама или сликама", навео је Додик.

На питање да ли ће у наредном периоду бити кандидат за члана Председништва БиХ, Додик је одговорио: "Дођи 18. маја па ћу ти рећи."

Уколико, пак, постане члан Председништва, Додик наводи да ће се многе ствари променити.

Рекао је да неке ствари у вези са чланом Председништва нису коректне и сматра да он не треба да полаже заклетву у БиХ, већ би то, каже, требало да уради у РС.

"Само у Републици Српској, па тамо је биран. Ако ја будем члан Председништва, биће сведен на оно што јесте. Не може да буде ово што су они правили, неки монструм", поручио је Додик.

На констатацију да ће га сада оптужити да је сецесиониста, Додик је рекао: "Не, ја само поштујем правила".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи