Разбијена криминална група у Црној Гори

Црногорска полиција је ухапсила и десету особу у оквиру акције "Барба", чиме је разбијена криминална група осумњичена да је организовано кријумчарила наркотике на међународном нивоу, саопштило је Министарство унутрашњих послова Црне Горе.

"Службеници Управе полиције МУП-а су ухапсили десету особу за којом се трагало у оквиру акције "Барба". Слободе је лишен Н. Ђ. (65) из Скадра, држављанин Републике Албаније. Деветоро ухапшених су из Подгорице и они су ухапшени такође данас, у јутарњим часовима", наводи се у саопштењу.

Хапшењем Н. Ђ., како се наводи, "лишене су слободе све особе које су се данас потраживале у овом предмету, а које се сумњиче да су починиле кривична дела стварање криминалне организације и неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога".

Предмет под називом "Барба" започет је у јулу 2016. године, а вођен је са циљем разоткривања организованих криминалних група које су се на међународном нивоу бавиле кријумчарењем већих количина опојних дрога марихуана и хероин, каже се у саопштењу.

Поред десеторо ухапшених, кривичном пријавом је обухваћено њих укупно 18, а полицајци су идентификовали криминалне групе, за које се сумња да су марихуану и хероин набављале из Албаније, потом их, преко територије Црне Горе, кријумчариле за Хрватску, Србију, Босну и Херцеговину и Немачку.

Свих 10 лица која су ухапшена у завршној полицијској акцији ће, као се наводи у саопштењу, уз кривичну пријаву бити приведени Специјалном државном тужиоцу на даљу надлежност.

У ранијем периоду у склопу акције "Барба", у Црној Гори је ухапшено 14 лица, против којих је поднето 11 кривичних пријава због сумње да су починила 14 кривичних дела.

У тој акцији је, додаје се, укупно заплењено 375 килограма марихуане, 3,3 килограма хероина, 10 грама кокаина, две аутоматске пушке, две пушке, један аутоматски пиштољ "шкорпион" и три пиштоља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи