Кликс: ПСБиХ тражи информације о "Србској части" и "Вуковима" 

Заједничка комисија за одбрану и сигурност Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине на данашњој седници затражила је од Министарства сигурности БиХ и полицијских агенција у БиХ информацију о активностима припадника организације "Србска част" и "Ноћни вукови" протеклих дана у Бањалуци, пренео је сарајевски портал "Кликс". Ветерани РС негирали наводе медија о удружењу "Србска част".

Како је изјавио члан Заједничке комисије за одбрану и сигурност Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Хазим Ранчић, од надлежних се тражи информација да ли је организација "Ноћни вукови" регистрована, да ли се ради о терористичкој организацији, да ли су припадници ове организације учествовали у рату у Украјини, да ли су на "црној листи" САД и ЕУ те да ли је припаднике "Ноћних вукова" одликовао председник Републике Српске Милорад Додик.

На иницијативу члана комисије Марија Караматића биће затражена и информација о организацији која је најавила протесте пред амбасадом Хрватске у Сарајеву, у дану када у званичну посету БиХ долази председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић.

Председник удружења "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић негирао је наводе који су се ових дана појавили у јавности о томе да његово и удружење "Србска част" и остале организације са којима сарађују раде на формирању паравојне формације. 

"Истовремено, уколико се докаже да неко жели да преко најбољих случајно преживелих синова РС гради своју политичку каријеру, на лажима и обмана јавности и да тиме крши, пре свега, Закон о јавном реду и миру, стварајући узнемиреност у целој Босни и Херцеговини и у ширем региону, онда тај мора да буде санкционисан, рекаоје Вукотић на конеренцији за новинаре у Бањалуци. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи