Рама: Социјалистичка партија не мења став о националним интересима

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је да његова Социјалистичка партија има највећи допринос за усвајање Закона о употреби језика у Македонији, који је одлуком парламента постао други званични језик у државним институцијама и свим срединама где живи више од 20 одсто припадника албанске мањинске заједница.

Еди Рама је обраћајући се Омладинском форуму албанских социјалиста рекао да, без Социјалистичке партије, усвајање тог закона би било незамисливо, пренео је портал АлсатМ.

"Ова странка не мења став о националним интересима, ни у тренутку када је формирана ОВК и када је одржана битка за Косово. Ова партија се није и неће променити од својих ставова када је у питању национални интерес у односима са свим суседима", рекао је Рама.

Подсетио је да је у парламенту Македоније прошле седмице усвојен Закон о употреби језика.

"Ја данас са поносом могу рећи да сви треба да будемо поносни, треба да будете поносни на све оне који су гласали, подржавају и верују у ову странку, јер ниједна партија до сада није успела да формализује албански језик у Македонији", рекао је Рама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво