"Желимо уједињену Европу, фокус на стабилности Западног Балкана"

Јапански премијер Шинзо Абе поручио је после састанка с премијером Бугарске Бојком Борисовим у Софији, да Јапан жели уједињену Европу и да је фокусиран на стабилност Западног Балкана.

Абе је, такође, поздравио напоре Бугарске, као председавајуће ЕУ, да промовише европске интеграције Западног Балкана, преноси БТА.

Јапански премијер је истакао да, током ове посете, доноси иницијативу за сарадњу на Западном Балкану, изразивши наду да ће се, захваљујући сарадњи са Бугарском, контакти његове земље наставити са целим регионом.

Како преноси БТА, Борисов је, после састанка с јапанским премијером, изјавио да његова земља током председавања Савету ЕУ у првој половини 2018. године, неће штедети напоре да убрза преговоре између ЕУ и Јапана и заврши их, што је, истакао је, веома важно за пословање у Бугарској.

Абе је први шеф јапанске владе који је посетио Бугарску.

Позвао је на снажније економске односе између две земље и рекао да је, уз одобрење бугарског премијера и након консултација с јапанском привредном делегацијом која га прати, донета одлука о покретању јапанског пословног форума.

Борисов је навео да је на пословном састанку разговарано о могућностима за билатералну сарадњу на пољу електронике, аутомобилске индустрије, културе и пољопривреде.

У понедељак, последњег дана своје званичне дводневне посете Софији, Шинзо Абе ће се састати с бугарским председником Руменом Радевим, након чега штиже у званичну посету Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво