Јака експлозија у Скадру, повређена и радница РТЦГ-a

Осам особа, од којих три теже, повређено је у експлозији која се догодила у Скадру. Међу повређенима и радница Радио-телевизије Црне Горе. Мета напада је био албански бизнисмен Љуљзим Кула, потврдила је албанска полиција.

Експлозија се догодила око 10.30, у строгом центру града, а у саопштењу албанске полиције се наводи да је у питању био експлозив ТНТ.

У експлозији је повређено осам особа, власник пословне зграде код које се десила експлозија и седам пролазника.

Полиција наводи да је стање три особе озбиљно и да су смештене у болницу у Тирани.

Албанска полиција је потврдила да је мета напада био албански бизнисмен Љуљзим Кула.

Албански медији наводе да је експлозив био постављен на мотоциклу, који се налазио испред зграде у којима су и просторије српско-црногорске мањине.

АП преноси да полиција испитује очевице и да је поставила контролне пунктове у Скадру, граду на 110 километара северно од Тиране. 

У непосредној близини места експолозије затекла се и екипа Телевизије Црне Горе.

Међу повређенима је и радница РТЦГ-а Р. Г., која је пуштена из болнице након указане помоћи.

Репортерка црногорске телевизије Марија Радуловић изјавила је да је екипа била у Скадру да би снимила причу о томе колико Црногорци купују у Скадру и да је експлозија одјекнула док су интервјуисали трговце.

"Хаотична ситуација, повређени људи, нисмо знали куда бежимо. Право је чудо што није било већих последица. Касније смо чули да је бомба подметнута под аутомобил неког бизнисмена", рекла је Радуловићева.

Екипа Телевизије Црне Горе вратиће се у Црну Гору чим буде завршен увиђај.

О догађају је обавештено Министарство иностраних послова и амбасада Црне Горе у Тирани, чије је особље одмах кренуло у Скадар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара