Додик: Oпасне конструкције о формирању паравојних јединица

Конструкције које су се појавиле на појединим порталима да председник Републике Српске Милорад Додик, уз подршку Москве, формира паравојне јединице су изузетно опасне и нису у функцији информисања грађана, саопштено је из Додиковог кабинета.

Да је тако сведочи и чињеница да се аутор спорног текста није позвао ни на једну проверљиву чињеницу, која би указивала на тачност његових навода о формирању паравојних јединица, истиче се у саопштењу, преноси Телевизија Републике Српске.

Реакција је уследила након што су неки портали јуче пренели да "председник Републике Српске Милорад Додик, уз подршку Москве, формира паравојне јединице".

Амбасада Русије у БиХ те информације је одбацила као глупост и низ бесмислених измишљотина.

Што се тиче нас, не сматрамо сврсисходним коментарисати ту глупост и низ бесмислених измишљотина које су пренели поједини медији, речено је Срни из Амбасаде Русије, преноси Фонет.

Огласила се и премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић, која је одбацила наводе о формирању паравојних формација у Српској, називајући их "неоснованим подметањима".

"Све те приче које се врте последниих неколико дана су само бомбастична нагађања", рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је истакла да РС има регуларне формације, своју полицију и да је пажња институција и улагања усмерена према њима.

"Мислим да су предимензионирали и почели да измишљају одређене ствари", додала је Цвијановићева, пренела је Фена.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи