Лајчак осудио подизање тужби

Високи међународни представник у БиХ Мирослав Лајчак сматра да су Милорад Додик и Република Српска "губитници" због кривичне пријаве коју је бањалучка влада поднела против чланова међународне заједнице.

Високи међународни представник у БиХ Мирослав Лајчак изјавио је да су премијер Републике Српске Милорад Додик и РС "губитници" због кривичне пријаве коју је Влада у Бањалуци јуче поднела тужилаштву БиХ против девет лица због "злочиначког удруживања и деловања против РС".

Лајчак је поновио да заменик високог представника у БиХ, амерички дипломата Рафи Грегоријан има његову подршку и да је подизање кривичне пријаве против њега "директно изазивање међународне заједнице".

Пријава је поднета и против главног тужиоца БиХ Милорада Барашина, међународног тужиоца у Тужилаштву БиХ Харија Фурлана, шефа одељења за организовани криминал у тужилаштву БиХ Дејвида Апчера и судије суда БиХ Шефка Шахибеговића.

Кривичне пријаве влада РС поднела је и против уредника политичког магазина "60 минута" Федералне телевизије Бакира Хаџиомеровића и новинара Слободана Васковића, председника невладине организације "Народни фронт" Драгомира Бабића, као и заменика директора Агенције за истраге и заштиту БиХ Драгана Лукача.

Влада РС наводи да су та лица износила лажне тврдње да су поједини представници Владе РС злоупотребили службени положај.

Суд БиХ тражи да припадници полицијске Агенције за истраге и заштиту заплене од владе РС, односно неколико министарстава документацију неопходну у оквиру истраге око изградње новог комплекса зграда владе РС, аутопута Бањалука - Градишка, РТВ дома у Бањалуци и неких других предмета која се тичу рада појединих грађевинских фирми и њихове повезаности са министарствима РС.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи