Бугарски амбасадор при ЕУ: Време да се посветимо Западном Балкану

Димитер Чанчев каже да је Европа дуго била заокупљена решавањем сопствених проблема и да је сада крајње време да своју пажњу посвети суседима.

"Сада када се европска економија подигла сви имамо прилику да погледамо наше партнере на Западном Балкану и да их уверимо да је њихова европска перспектива стварна", изјавио је бугарски амбасадор при ЕУ Димитер Чанчев.

Бугарски амбасадор при ЕУ је у Бриселу, приликом представљања бугарског председавања Саветом ЕУ, оценио да је Европа у претходним деценијама била погођена узастопним кризама.

То је, према његовим речима, резултирало фокусирањем ЕУ на решавање сопствених проблема пре него што се бавила онима око себе.

"Као резултат тога многи наши партнери, посебно они на Западном Балкану, изгубили су наду у своју европску перспективу. Они су чак почели да траже прилике за раст и развој на другим странама", упозорио је Чанчев.

Говорећи у бриселском прес-клубу, Чанчев је позвао на побољшање веза које би допринеле укупном развоју региона.

"Ту на првом месту мислим на транспортне везе, повезаност у енергеткој области и телекомуникацијама, али и у образовању", навео је бугарски амбасадор при ЕУ.

Чанчев је као пример боље сарадње и повезаности у региону навео пример иницијативе да се између Бугарске, Србије и Македоније, а по угледу на укидање роминга међу земљама чланицама ЕУ, потпише меморандум о смањењу цена роминга у мобилној телефонији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара