Орбан за снажан глас Мађарске и Пољске у ЕУ

Мађарска и Пољска желе снажан глас у будућности Европе и чврсто одбацују мигрантске квоте ЕУ, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан након састанка са својим колегом из Варшаве Матеушом Моравијецким у Будимпешти.

"Док су економије у региону добро, миграциона политика ЕУ је спектакуларно пропала. Желимо да имамо снажну реч, док ове државе (у централној Европи) имају визију о будућности Европе", рекао је Виктор Орбан, преноси Ројтерс.

Према његовим речима, границе морају да буду заштићене, а миграција заустављена, преноси агенција МТИ.

"Помоћ би требало да се испоручи извору проблема", рекао је Орбан.

Пољски премијер Матеуш Моравијецки истакао је значај сарадње Вишеградске групе, посебно у домену у којем доприносе економском расту и стабилности.

"Верујемо у ЕУ и њене вредности и желимо да их заједнички развијамо", закључио је Моравијецки.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво