Орбан за снажан глас Мађарске и Пољске у ЕУ

Мађарска и Пољска желе снажан глас у будућности Европе и чврсто одбацују мигрантске квоте ЕУ, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан након састанка са својим колегом из Варшаве Матеушом Моравијецким у Будимпешти.

"Док су економије у региону добро, миграциона политика ЕУ је спектакуларно пропала. Желимо да имамо снажну реч, док ове државе (у централној Европи) имају визију о будућности Европе", рекао је Виктор Орбан, преноси Ројтерс.

Према његовим речима, границе морају да буду заштићене, а миграција заустављена, преноси агенција МТИ.

"Помоћ би требало да се испоручи извору проблема", рекао је Орбан.

Пољски премијер Матеуш Моравијецки истакао је значај сарадње Вишеградске групе, посебно у домену у којем доприносе економском расту и стабилности.

"Верујемо у ЕУ и њене вредности и желимо да их заједнички развијамо", закључио је Моравијецки.

број коментара 2 пошаљи коментар
(среда, 03. јан 2018, 17:34)
Rade anonymous [нерегистровани]

Baš takvi

Takvi predsednici država treba da vode ovu kvazi uniju. Kakve kvote i migranti. Pomoć izvoru problema. Ako je to Sirija , u Siriji načiniti područja za ugrožene. Izgraditi montažne zgrade. Dopremiti vodu, prilaze stovaršta hrane. A ugušiti teroriste, i sve one koji puca na izabranu vlast i zaposlene u vidu policije, vojske i slično. Izbori ako su izbori demokratski proces. A ne da se dotura oružje teroristima od strane svetskih sila kako bi promenili vlast i izabrali sebi poslušnu. Bravo Orban. Pravi zaštitnik svoga naroda.

(среда, 03. јан 2018, 16:41)
anonymous [нерегистровани]

prvi put cujem

od 2008 da se neko pohvali ekonomijom