Аустрија одустaла од квота за мигранте

Аустријски канцелар Себастијан Курц позвао је на окончање "неуспелих покушаја" успостављања система квота за прерасподелу азиланата по земљама Европске уније и апеловао да се уложе нови напори да се избеглицама помогне у њиховим земљама порекла.

У време када је био министар спољних послова, Себастијан Курц је оштро критиковао одлуку немачке канцеларке Ангеле Меркел да отвори границе Немачке за више од милион миграната у 2015. години, подсећа Ројтерс.

"Присиљавње држава да прихвате избеглице неће Европу повести напред. Мигранти који су кренули за Европу не желе да иду у Бугарску или Мађарску. Они желе да иду у Немачку, Аустрију или Шведску", рекао је Курц за немачки Билд ам Зонтаг.

Уместо инсистирања на, како је рекао, неуспелој политици, аустријски канцелар позива ЕУ да подржи напоре да се мигрантима помогне у њиховим земљама порекла или суседним државама.

"Ако то није могуће, онда би требало да им се помогне у безбедним областима њиховог континента. ЕУ би требало то да подржи, па чак и организује, и војно помогне", рекао је Курц.

Ројтерс напомиње да из овог дела интервјуа, који је лист објавио, није јасно на какву врсту војне помоћи аустријски канцелар тачно мисли.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара