Убијен полицајац у Скопљу

Један полицајац је убијен, а двојица повређена у нападу на патролу у Скопљу. Припадници специјалне јединице "Алфа" нападнути су из возила на паркингу Природно-математичког факултета.

Министарка унутрашњих послова Македоније Гордана Јанкуловска потврдила је да је у нападу убијен 39-годишњи Африм Арифи, док су двојица полицајаца повређена, један теже и један лакше.

На њихов аутомобил током поподнева отворена је ватра из аутомобила у покрету, у близини Природно-математичког факултета у Скопљу.

"Очекујемо након завршетка вештачења и разговора која су у току да изађемо са више информација о мотивима и евентуално именима осумњичених лица, рекла је министарка полиције и истакла да ће МУП најригорозније и најоштрије реаговати на напад.

"Нећемо подлећи притисцима и порукама које криминалне групе покушавају да пошаљу због успешног рада Министарства", изјавила је Јанкуловска на конференцији за штампу.

Портпарол полиције Иво Котевски је изјавио за да су сведоци напада били студенти Природно-математичког факултета, испред којег се догодио напад.

Студенти су видели возило из кога је отворена ватра на полицајце, али кажу да нису видели нападаче. 

Други напад на македонске полицајце 

Македонско Министарство унутрашњих послова не искључује могућност да је разлог данашњег напада на патролу полиције у Скопљу била освета због неколико успешних полицијских акција.

То је био други напад на полицајце у Македонији ове године.

Први је био освета због полицијске акције у тетовском селу Бродец, почетком године, у којој је убијен један полицајац, а истрага је показала да је у напад био укључен и припадник полиције.

У акцији у Бродецу ухапшено је 13 припадника криминалне групе, неколико је још у бекству, а заплењена је и већа количина оружја.

Полиција је саопштила да су у Скопљу појачане мере безбедности.

Нападнути полицајци су припадници специјалне полицијске јединице "Алфа" и у време напада су били у патроли.

Претпоставља се да је напад освета због недавног хапшења неколико криминалаца, који су почетком године пуцали на полицијску патролу у Скопљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво