Протест подршке Палестинцима у Тузли

Више од стотину грађана Тузле и Палестинаца који живе или студирају у овом граду окупило се данас током једносатног протеста на Тргу слободе, одакле су послали поруке подршке народу Палестине.

"Ми овде мирно протестујемо и шаљемо поруку да се не слажемо с оним да неко даје нешто што није његово некоме ко то уопште не заслужује. Историјске чињенице су на нашој страни", поручио је студент Медицинског факултета у Тузли Мухамeд Мослех, један од организатора протеста.

Мослех је подсетио да је Јерусалим важан град и за муслимане и за хришћане, не само за Јевреје, а навео је да су прво име овом граду, који је у историји имао више назива, дали управо Палестинци.

Мослех се такође захвалио Босанцима и Херцеговцима за подршку коју пружају народу Палестине, те истакнуо и да Палестинци много воле и цене Босанце и Херцеговце.

Рамиз Бербић из Мировне активистичке групе захвалио је грађанима за долазак упркос хладноћи, те изразио жељу да се прекину страдања цивила у Гази, пренела је агенција Анадолија.

"Ми смо се данас окупили да укажемо на вишедеценијско и вишегенерацијско страдање невиних људи, невиних цивила, јер је неко себи узео за право да примени закон јачега да може убијати како он хоће и кога жели. Овде смо се окупили да пошаљемо поруку свету да нема мира са злочинима", сматра Бербић.

Протест подршке Палестинцима одржао се протеклог викенда у главном граду Босне и Херцеговине, а осим у Сарајеву и Тузли, протести се одржавају у још неким градовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво