Човић: Вучић је неприкосновен лидер српског народа

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Драган Човић каже да је председник Србије Александар Вучић "неприкосновен лидер српског народа", и то не само у Србији него и у БиХ.

Драган Човић је, гостујући у емисији Недељом у 2 на ХРТ-у, рекао да има врло добре односе с Вучићем, преноси портал Кликс.

"Он је неприкосновен лидер српског народа, не само у Србији него и у БиХ. Он се наметнуо својим техникама као неко ко отвара врата која други не могу отворити. Он је за српски народ добар политичар, јер га у супротном не би бирали", рекао је Човић.

Када је реч о Додику, Човић каже да његова често "театрална спољашност" не одговара његовом правом карактеру.

"Додик и ја никада не говоримо о трећем на негативан начин. Он је мудар политичар, колико год да је гафова направио. Никада није изневерио договор који смо направили. И ја ћу и даље одржавати добре односе с њим јер желим да очувам БиХ. Он је много честитија особа него што се у јавности представља. Он примарно чува српске интересе, као што ја чувам хрватске и то је то", рекао је Човић.

Човић, који је председник ХДЗ-а БиХ, говорио је и о свом политичком путу и путу ХДЗ-а, као и циљевима те странке.

"Можда је требало да будемо агресивнији, можда је пре 20 година требало да тражимо трећи ентитет. Ми смо изабрали други пут и ми једини тражимо да што пре добијемо статус кандидата ЕУ, док други траже кривца. Ако нам неко жели добро, ми одмах морамо добити статус кандидата и постаћемо нормалнија држава. Сами преговори са ЕУ су друга ствар", рекао је Човић.

Човић сматра да је трећи ентитет данас реална могућност у БиХ.

"Ми ћемо имати једнакоправност, питање је хоће ли бити три, четири, пет или шест федералних јединица. Такође, ја могу маштати о трећем ентитету, али две трећине представника мора изгласати промену устава", објаснио је Човић.

број коментара 15 пошаљи коментар
(понедељак, 18. дец 2017, 10:20)
Darko [нерегистровани]

Komentar !

Rezultati politike gospodina Covica je za Hrvate u BIH pogubna ! Danas mozemo govoriti o Hrvatima samo u Hercegovini dok ih u Bosni gotovo da nema (osim nekih oaza kao Orasje , Usora ...) ! Jos gora je statistika koja govori da danas oko 50% mladih poslije skole napusta BIH i ide vecinom u Hrvatsku ili EU da zive !

Rezultati gospodina Vucica su bolji ! Vidljivo je da mu je stalo da popravi polozaj Srba u regionu i da daje sve od sebe , iako su problemi oko Kosova,; Srba u BIH , kao i susjedski odnosi kocnica u svemu !

(понедељак, 18. дец 2017, 10:19)
Buba [нерегистровани]

Čović

Sve pohvale za G-dina Dragana Čovoća. Odavno nisam čula tako odmerenog hrvatskog političara!Kamo sreće da je i treći član bosanskog predsedništva takav,BiH bi bila ozbiljna država.Treba da gledaju u budućnost,da svom narodu olakšaju život ,jer im je dosta zla,kao u ostalom i nama u Srbiji!!
Naravno da je naš predsednik Vučić,pravi lider u regionu i šire.Cenjen i poštovan u celom svetu!!

(понедељак, 18. дец 2017, 08:28)
Посматрам [нерегистровани]

Мењајте систем

Систем мора да се мења, јер вас свакодневно доводи до губитка самоконтроле када почињете да правите прекршаје, ако је Вучић тај прави ко што многи тврде нека то и докаже...
Како је могуће да се крећете путем са правом првенства прописаном брзином станете на семафору сачекате зелено светло и на тругом вам семафор пали црвено у зони кад размишљате дали да стиснем гас или станем на црвено...
То је што се тиче путовања од куће до посла, а на послу вас чека још брдо таквих примера, и ви треба да останете нормални поред свега тога и неправите прекршаје...

(понедељак, 18. дец 2017, 07:56)
Anja [нерегистровани]

Čović

Čović je smiren i odmeren političar i razume situaciju u regionu.

(понедељак, 18. дец 2017, 07:07)
Mita [нерегистровани]

Cenjen

Zbog toga sto gazi tamo gde niko ne sme i sto cini sve da oporavi Srbiju Vucic je izuzetno cenjen kod velikih lidera i srpskog naroda.

(понедељак, 18. дец 2017, 06:17)
JOVICA [нерегистровани]

Covic Vucic je neprekisnoven lider srpskog naroda

Zaista je lepo cuti kada politicar za svog kolegu izjavi tako nesto da je
to jos jedan dokaz koliko se Aleksandar Vuicic postuje kako u regioni tako i u cvelom svetu. Vucic se maksimalno trudi da svom narodu da obezbedi bolji zivot gradjanima, bez obzira cije su nacionalnosti.

(понедељак, 18. дец 2017, 04:46)
Nevena [нерегистровани]

Realan

Covic je umereni i pragmatican politicar s kojim mogu da saradjuju Dodik i Vucic

(недеља, 17. дец 2017, 22:54)
Miodrag [нерегистровани]

Cenjen lider

Vucic je izuzetno cenjen lider u Evropi i svetu. Normalno da ga i velika vecina gradjana Srbije izuzetno ceni i uvazava, zato sto je mnogo uradio za sve nas.

(недеља, 17. дец 2017, 22:36)
anonymous [нерегистровани]

Spoljni odnosi

Kljucan period za Srbiju. Moze se zasluga pripisati Vucicu. Otvaraju nam se polako sva vrata.

(недеља, 17. дец 2017, 22:20)
anonymous [нерегистровани]

тачно

То је неспорно. Јер је Србија после нато агресије 99_те изгубила свој идентитет и није због нато окупације могла да има неког новог лидера, који би је повео напред, све док се Вучић није појавио.