Заев с Рамом обишао македонску општину у Албанији

Македонски премијер Зоран Заев, који борави у посети Албанији, и његов колега из те земље Еди Рама обишли су општину Пустец у Албанији, коју већински насељавају Македонци.

Заев и Рама су се састали и са локалним властима у Пустецу, с којима су разговарали о приоритетима општине, као што су реконструкција школе и комунални пројекти, преноси МИА позивајући се на саопштење македонске владе.

"Ово је начин да отварамо и решавамо проблеме. Присуство премијера земаља у Пустецу је симболични приказ унапређења билатералних односа, јер су мањинске заједнице мост ове сарадње. Македонија и Албанија су две европски оријентисане земље, која су спремне да негују мањинска права", рекао је Заев на састанку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се