Орбан у снимку на Фејсбуку: Блиска борба лидера ЕУ на самиту

Мађарски премијер Виктор Орбан објавио је рано јутрос на Фејсбуку видео-снимак, у којем је живописно описао вечеру на самиту ЕУ у Бриселу и, уз осмех, рекао да су се лидери "борили једни против других" због разлике у ставовима око миграната.

"Сада је 00.40 сати. Борили смо се једни против других до сада. Била је блиска борба, облик политички блиске борбе", навео је Орбан у снимку, који је титлован на енглески језик.

Он је рекао да су Пољаци, Мађари, Чеси и Словаци "добро прошли у битки" против оних који желе да те земље прихвате више избеглица које чаме у камповима у Италији и Грчкој.

"Држали смо се наших ставова, али нисмо могли да убедимо наше противнике", рекао је Орбан, а преноси АП.

Лидери земља чланица ЕУ окупили су се јуче у Бриселу на дводневном, последњем овогодишњем Европском савету, који ће бити посвећен питањима безбедности и одбране, сарадњи ЕУ и НАТО, миргацијама, економској и монетарној унији и Брегзиту.

Четири земље Вишеградске групе, које се противе обавезујућим квотама за расподелу избеглица, објавиле су јуче да ће са 35 милиона евра финансирати пројекат за заштиту граница у Либији како би се смањио прилив избеглица.

Премијери Чешке, Словачке, Мађарске и Пољске састали су се уочи почетка самита ЕУ с италијанским премијером Паолом Ђентилонијем и председником Европске комисије Жан-Клод Јункером.

ЕК је прошле недеље пријавила Суду Европске уније Чешку, Мађарску и Пољску због непоштовања одлуке о расподелу избегличких квота.

Мађарска и Пољска нису примиле ниједног тражиоца азила, док их је Чешка примила само 12.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи