Логораши из БиХ са адвокатом Нобилом о тужби против Хрватске

Представници Савеза логораша БиХ састали су се у Загребу са адвокатом Антом Нобилом како би размотрили могућност тужбе против Хрватске, након последње хашке пресуде херцеговачкој шесторци.

"Ово је пре свега један радни састанак, ми смо данас рекли оно што бисмо ми желели. Радује нас што је господин Нобило упознат са тематиком. И данас користимо прилику да кажемо да бисмо то желели да решимо споразумно. Хоће ли доћи до тужбе, одлуку ћемо донети на крају", рекао је за Н1 председник Савеза логораша БиХ Јасмин Мешковић.

Према његовим речима, ниједна хрватска институција их није контактирала.

"Уколико дође до тужбе, нећемо то сигурно урадити са великом жељом, то ће бити нешто на што смо присиљени. Жртве морају имати место број један, морају бити обештећене", рекао је Мешковић и додао да ће адвокат Нобило испитати да ли је могуће да дође до застаревања случаја, као и да се до сада нису бавили износом обештећења.

Упитан да каже да ли би могућа тужба угрозила односе БиХ и Хрватске, Мешковић је одговорио да је за помирење потребно да одговорни сносе одговорност и да нема разлога да тужба нанесе штету односима.

Иначе, угледни хрватски адвокат Нобило раније је рекао да логораши треба да туже Хрватску за одштету, али да тај процес неће бити ни лак, ни брз.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи