ЕК поздравља одлуку ДФ-а да се врати у парламент

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич саопштила је да Брисел поздравља одлуку опозиционог Демократског фронта да се врати у Скупштину, коју целокупна црногорска озиција бојкотује од ванедних парламентарних избора, 15. октобра прошле године.

Маја Коцијанчич је за подгоричке Дневне новине навела да је ЕУ доследно охрабривала све политичке актере у Црној Гори да врате политичку дебату тамо где она припада, тј. Парламенту.

"Због тога поздрављамо одлуку Демократског фронта да се врати у Скупштину", саопштено је Дневним новинама из кабинета портпаролке ЕК Маје Коцијанчич.

Демократски фронт саопштио је, наиме, јуче да се већ од наредног заседања враћа у парламент у пуном капацитету, а лидер тог политичког савеза Андрија Мандић, указао је да посланички клуб ДФ нови фронт, онај у Скупштини.

Мандић је, говорећи о разлозима за повратак у парламент, подсетио да је опозиција на претходним парламентарним изборима освојила 39 мандата, и да су "водили битку како да дођу до још два", да успоставе парламентарну већину и смијене власт.

Како су раније пренели подгорички медији одлуку да се врате у парламент, Мандић је саопштио након састанка са шефом Делегације ЕУ у Црној Гори Аивом Оравом.

Позив Фронта да се врате у парламент засад је једино прихватила Уједињена Црна Гора, релативно нова и не много утицајна политичка групација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи