Црна Гора отворила два нова поглавља у преговорима с ЕУ

У преговорима са ЕУ Црна Гора је данас отворила два нова поглавља, јавља РТЦГ.

Наводи се да се ради о Поглављу 2 (Слобода кретања радника) и Поглављу 3 (Право оснивања предузећа и слобода пружања услуга).

РТЦГ наводи да је заједнички оцењено да, испуњавањем обавеза из процеса приступања, Црна Гора потврђује снажно проевропско опредељење и снажно наставља пут према чланству у ЕУ.

Из Министарства европских послова Црне Горе је саопштено да је "у обраћању представницима држава чланица и Европске комисије, шеф црногорске делегације, министар европских послова Александар Андрија Пејовић, истакао задовољство што су црногорски напори и резултати у овим областима препознати и што Црна Гора, с 30 отворених и три привремено затворена поглавља, с успехом завршава и ову годину".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво