БиХ, пет особа ухапшено због сумње да су учествовали у убиству генерала ХВО-а

Припадници Федералне управе полиције БиХ ухапсили су пет особа на подручју општина Бихаћ и Цазин због сумње да су учествовали у убиству генерала ХВО-а Владе Шантића, 9. марта 1995. године.

Укупно три особе су ухапшене у Бихаћу, а две у Цазину.

Они су приведени у службене просторије ФУО и у законском року биће предати на даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона.

Сарајевски портал Кликс јавио је раније данас да је јутрос у Бихаћу ухапшен Хамдија Абдић Тигар, одборник СДА у Градског већу тог града, због сумње да је одговоран за убиство генерала ХВО-а Владе Шантића.

Кликсу је из Федералне управе полиције потврђено да су у току претреси више објеката на подручју Унско-санског кантона.

Генерал ХВО-а Владо Шантић убијен је 8. марта 1995. године, након што су га из Хотела "Седра" одвели припадници јединице којом је наводно командовао Хамдија Абдић.

"На истом смо казану Владо и ја јели и исту смо муку мучили. Не знам шта се с њим догодило, не могу потврдити ни да је мртав нити да је жив, јер нема доказа ни за једно ни за друго. Ја га нисам убио. Сви су на мене навалили као будале, са свих страна ме оптужују. Нека докажу или нека ме оставе на миру", изјавио је Тигар 2014. године.

Шантић је био генерал ХВО-а и заповедник 101. пуковније.

Шантић је један од оснивача ХДЗ-а БиХ у Бихаћу и бивши потпредседник странке.

Хамдија Абдић Тигар је био командант 502. витешке бригаде Петог корпуса Армије БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво