Бугарска против отварaња граничног питања Турске и Грчке

Бугарско Министарство иностраних послова саопштило је да било каква дискусија о ревизији споразума којим су дефинисане границе њених суседа – Грчке и Турске – није од помоћи кад је реч о стабилности у региону.

Бугарска је то саопштила дан након што је турски председник Реџеп Тајип Ердоган, током посете Грчкој, рекао да су неки детаљи Споразума из Лозане, којим су успостављене границе данашње Турске, нејасни и да је потребно трајно решење за питања Егејског мора и Кипра.

"Бугарска сматра да дискусија о мировним споразумима и постојећим границама није од користи за међународну заједницу и стабилност у региону", саопштило је бугарско Министарство, преноси Ројтерс.

Како се наводи у саопштењу, било какво преиспитивање међународних споразума може се спровести само заједничким договором између земаља, у складу са међународним правом.

Бугарска је позвала своје суседе да "наставе пут дијалога", а Министарство је напоменуло да је о том питању разговарало са турским амбасадором у Софији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво