Линта: Скандалозно понашање Изетбеговића

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта осудио је скандалозно понашање бошњачког члана Предсендиштва БиХ Бакира Изетбеговића током посете Београду јер је, како каже, јасно ставио до знања да се залаже да БиХ призна лажну државу Косово.

Бакир Изетбеговић добро зна да то није могуће без сагласности сва три члана Председниптва БиХ али, без обзира на то, жели да покаже у Београду свој негативан став према Србији, навео је Миодраг Линта у писаном саопштењу достављеног медијима.

"Наведено понашање Изетбеговића није ништа ново нити неочекивано јер је добро познато да он заступа став да је Србија тобоже извршила агресију на БиХ и да је учествовала у непостојећем геноциду у Сребреници", каже Линта.

Такво мишљење заступају готово сви бошњачки политичари, интелектуалци и верски достојанственици, наводи Линта.

Зато, сматра, треба прихватити чињеницу да Бакир Изетбеговић води непријатељску политику према Србији и да њега суштински не занимају мир, стабилност, сарадња и помирење српског и бошњачког народа.

"Циљ његове политике јесте стварање унитарне и исламске БиХ у којој би Срби били грађани другог реда и понижавање Србије", сматра Линта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи