Подељена мишљења српских странака

Функционер Српског народног већа Момчило Вуксановић оценио је да ће иницијатива Српске народне странке о оснивању нове партије која би ујединила политичке представнике Срба, срушити коалицију Српска листа и њен првобитни програм.

Најаву шефа Српске народне странке Андрије Мандића, о оснивању "модерног политичког савеза" осудили су и из Народне странке, констатујући да се тим потезима обавља гетоизација српског народа у Црној Гори, пишу подгоричке "Вијести". 

Лидер Народне странке Предраг Поповић тврдећи да Мандићеви потези иду на руку режиму и да би због погрешних потеза требало да сноси одговорност, а не да оснива партију.

Вуксановић је црногорској агенцији "Мина" рекао да "након подршке Александра Вучића очекујемо да ће подршку разбијању Српске листе ускоро пружити и амерички амбасадор у Црној Гори".

Поповић тврди да најава о формирању странке, која ће окупити политичке представнике дела Срба, отвара простор већини да представнике тог народа у Црној Гори третирају као националну мањину.

Према његовим речима, Мандић се приликом формирања Српске листе користио аргументима које користи и сада, у покушају да створи нову странку.

"Као последица такве неодговорне и себичне политике, респектабилан број бирача Срба почео је да се окреће другим странкама. Као резултат тога, подршка заједничкој држави са стабилних 45 одсто грађана пала је на испод 30 одсто", рекао је Поповић.

Народна социјалистичка странка поновила је да подржава идеју СНС-а и да има разумевања за оне који „или неће или не могу да препознају виши интерес и да се издигну изнад уских личних интереса".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи